Dzieci ze świetlic socjoterapeutycznych w Sokołowie i Węgrowie na wycieczce w Farmie Iluzji

22 października 2016 roku 45-osobowa grupa osób uczęszczających do świetlic socjoterapeutycznych w Sokołowie Podlaskim oraz Węgrowie wyruszyła na kolejną już wycieczkę – tym razem do Farmy Iluzji. Jej zwiedzanie rozpoczęto od piramidy Tutenchamona, gdzie dzieci musiały wykazać się odwaga, by zmierzyć sie z klątwa faraona i wejść do miejsca jego spoczynku.

Poza tym można było skorzystać z wielu atrakcji: przejść przez labiryntu luster, zwiedzić Latającą Chatę Tajemnic, wejść do Magicznego Domku, zobaczyć Krzesło Olbrzyma, pograć w Giga Szachy, wejść do Wiklinowego Labiryntu oraz do Studni Nieskończoności. Na zakończenie dzieci wzięły udział w magicznym show z gołębiami pana Jana.

Wycieczka odbyła się w ramach realizacji projektu „Razem zrobimy więcej” – integracja i reintegracja społeczna i zawodowa osób zagrożonych wykluczeniem społecznym z terenu powiatu sokołowskiego i węgrowskiego, finansowanego przez Mazowieckie Centrum Pomocy Społecznej.

« 1 z 2 »