Peregrynacja Obrazu Jezusa Miłosiernego w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim

Obraz Jezusa Miłosiernego peregrynujący w parafii Matki Bożej z Góry Karmel w Bielsku Podlaskim na dłuższy pobyt zawitał do Warsztatu Terapii Zajęciowej. Przygotowano tu specjalne miejsce, gdzie można, podczas chwili skupienia, spokojnie powierzyć swoje sprawy Jezusowi Miłosiernemu.

W sobotę, 6 maja 2017 r., został przywitany przez kapelana WTZ-tu, ks. Michała Kisiela oraz pracowników, którzy ze śpiewem wprowadzili wizerunek w swoje progi, gdzie następnie, Pani kierownik Monika Piotrowska-Śliwińska dokonała uroczystego powitania. Od poniedziałku cześć mu oddają również uczestnicy Warsztatu oraz ich rodziny. Odbywa się to zarówno podczas codziennej, wspólnej modlitwy, jak i podczas adoracji indywidualnych.

W Warsztacie Terapii Zajęciowej obraz Jezusa Miłosiernego będzie przebywał około dwóch tygodni, podczas których będzie także możliwość przenoszenia go do zainteresowanych zakładów pracy.

Peregrynacja obrazu Jezusa Miłosiernego w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim ma duże znaczenie zarówno dla osób niepełnosprawnych skupionych w tym miejscu, ich rodzin oraz wszystkich tu pracujących. To czas wyciszenia się, skupienia i spojrzenia z innej perspektywy na całe swoje życie.

Autor : Jadwiga Mariola Wiercińska

Zdjęcia: Jadwiga Mariola Wiercińska