Warsztaty Terapii Zajęciowej na obchodach Dni Bielska Podlaskiego

1 czerwca 2017 roku w Bielsku Podlaskim rozpoczęły się obchody Dni Bielska Podlaskiego. Uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej dzięki uprzejmości organizatora „Dni” Burmistrza Miasta Bielsk Podlaski- Jarosława Borowskiego oraz realizatorów – Bielski Dom Kultury mogli zaprezentować swoje umiejętności. Wystąpili oni z inscenizacją taneczną, a mianowicie z „Tańcem meksykańskim”. Pogoda tego dnia nie dopisywała, było wyjątkowo chłodno, dlatego też ów taniec był wyjątkowo trafiony i potrzebny. Jak to stwierdził Pan Burmistrz „rozgrzał zgromadzoną, zmarzniętą publiczność”. Uczestnicy następnie po emocjach związanych z występem mieli możliwość obejrzenia inauguracji wręczenia nagród  w meczu szachowym- młodzież kontra dorośli na 10 szachownic.

4 czerwca 2017 r. Warsztat Terapii Zajęciowej zaprezentuje się jeszcze raz podczas Międzynarodowego Jarmarku Jagiellońskiego, który będzie się odbywał w ramach Dni Bielska Podlaskiego w Parku Królowej Heleny. Tym razem będą to wyroby rękodzieła artystycznego wykonane przez uczestników.

Serdecznie zapraszamy.

Autor : Anna Malinowska- Tomczuk