Imieniny Ordynariusza Drohiczyńskiego

W czwartek, 26 października 2017r., w związku ze zbliżającym się świętem patrona, Tadeusza, przedstawiciele Caritas Diecezji Drohiczyńskiej, udali się z życzeniami do J.E. Biskupa Drohiczyńskiego Tadeusza Pikusa oraz J.M. Rektora Wyższego Seminarium Duchownego w Drohiczynie, Tadeusza Syczewskiego.

Delegacji przewodniczył ks. Łukasz Gołębiewski, dyrektor Caritas Diecezji Drohiczyńskiej, a towarzyszyli mu: sekretarz – Maria Smorczewska, kierowniczki Warsztatów Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim, A. Malinowska-Tomczuk i w Sokołowie Podlaskim, U. Lusińska, a także kierownik Domu Miłosierdzia im. Jana Pawła II – Łukasz Wasiluk. Jednak najważniejszymi gośćmi byli sami uczestnicy Warsztatów, gorąco przyjęci przez obu zacnych solenizantów.

Przekazane, własnoręcznie wykonane upominki, wzbudziły duże zainteresowanie, a podczas symbolicznej herbatki można było porozmawiać i uzyskać dużo duchowego wsparcia, które po powrocie do swoich placówek zostało przekazane tym, którzy pojechać nie mogli.