Noworoczne spotkanie Caritas Diecezji Drohiczyńskiej w Bielsku Podlaskim

Noworoczne spotkanie Caritas Diecezji Drohiczyńskiej odbyło się 14 stycznia w Bielsku Podlaskim. Na spotkanie przybyli przedstawiciele władz, wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas, przedstawiciele Szkolnych Kół Caritas, opiekunowie i podopieczni programu stypendialnego „Skrzydła”, pracownicy Warsztatów Terapii Zajęciowych oraz  Biura Caritas Diecezji Drohiczyńskiej.

Spotkanie rozpoczęto w kościele pw. Matki Bożej z Góry Karmel Eucharystią celebrowaną pod przewodnictwem ks. bp Tadeusza Pikusa. Druga część miała miejsce w Warsztatach Terapii Zajęciowej. Ks. Łukasz Gołębiewski, dyrektor Caritas Diecezji Drohiczyńskiej przedstawił podsumowanie zeszłorocznych działań Caritas oraz zarysował plany na nadchodzący czas. Podziękował również za zaangażowanie wolontariusz i pracowników oraz osób, które w różnorodny sposób wsparły działa Caritas – zarówno instytucji jak i osób prywatnych.  Dzięki dużemu zaangażowaniu możliwa była tak szeroko zakrojona działalność. Zebrani mogli obejrzeć również przedstawienie o tematyce bożonarodzeniowej przygotowane przez uczestników Warsztatów Terapii Zajęciowej z Bielska Podlaskiego oraz spotkać się przy wspólnym posiłku.