Wizyta uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej z Sokołowa Podlaskiego w Szkole Podstawowej w Skrzeszewie

W czwartek, 01 marca 2018 roku delegacja Warsztatu Terapii Zajęciowej z Sokołowa Podlaskiego w osobach Basi, Kingi, Łukasza i Grzesia, wspólnie z terapeutami udała się do Zespołu Szkół w Skrzeszewie, gdzie rozpoczęli wiosenny cykl spotkań z najmłodszymi. Celem wizyty było po raz kolejny uświadamianie dzieci na temat ważnych kwestii dotyczących osób z niepełnosprawnością.

Podopieczni WTZ opowiedzieli między innymi o swojej codziennej pracy, o trudnościach z którymi borykają się w życiu społecznym a także o barierach architektonicznych, które utrudniają im np. załatwienie podstawowych spraw w urzędach. Podczas dwóch spotkań, wśród przedszkolaków oraz w klasach 1-3 dzieci mogły także podziwiać przedmioty wykonywane przez osoby z niepełnosprawnościami a także wykazać się własną wiedzą w danym zakresie.