Pomóżmy razem!

W dniach 9-10 marca (piątek, sobota) Caritas Diecezji Drohiczyńskiej włącza się w  XIV Zbiórkę Żywności "TAK POMAGAM". Wielkanocna zbiórka żywności będzie prowadzona w sklepach na terenie całej Diecezji.

Wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas, a także uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej wraz z terapeutami będą zbierać artykuły żywnościowe oraz środki czystości z długim terminem przydatności.  Przedmiotem zbiórki będą przede wszystkim takie artykuły jak: mleko, mąka, cukier, makaron, ryż, płatki kukurydziane, herbata, słodycze, konserwy mięsne i rybne.

Z zebranych artykułów Caritas z pomocą Zespołów Parafialnych i Szkolnych Kół Caritas przygotuje paczki żywnościowe dla najbardziej potrzebujących. Zebrane artykuły są także wsparciem dla prowadzonych przez Caritas Świetlic Socjoterapeutycznych oraz Jadłodajni im. św. Matki Teresy z Kalkuty, gdzie codziennie osoby potrzebujące otrzymują ciepły posiłek.

Zbliżające się Święta Wielkiej Nocy niech będą powodem radości dzięki wsparciu każdego z nas. Zachęcamy i prosimy, by odpowiedź na XIV Zbiórkę Żywności brzmiała: „TAK, POMAGAM”.