Spotkanie przy wielkanocnym stole w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim

Tradycją związaną ze Świętami Zmartwychwstania Pańskiego jest wspólne spożywanie uroczystego śniadania. We wtorek, 10 kwietnia 2018 r., na takim śniadaniu spotkali się uczestnicy i pracownicy Warsztatu Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Drohiczyńskiej w Bielsku Podlaskim.

Uroczystość, swoją obecnością zaszczycił ks. kan. Zbigniew Domirski, proboszcz parafii pw. Matki Bożej z Góry Karmel w Bielsku Podlaskim, siostra Augustyna ze Zgromadzenia Sióstr Karmelitanek od Dzieciątka Jezus oraz kapelan WTZ, ks. Michał Kisiel. Na wstępie ks. proboszcz Z. Domirski zainicjował modlitwę, a także pobłogosławił znajdujące się na stołach pokarmy, którymi następnie wszyscy się posilali. Złożył też wszystkim serdeczne, wielkanocne życzenia. Przy stole spotkała się cała warsztatowa społeczność.

Długo trwały rozmowy o przemijającym szybko świątecznym okresie. Na koniec, żeby trochę się rozruszać zorganizowano dyskotekę, która przyciągnęła także dzieci z przedszkola „Karmelki”. Długo trwała wspólna zabawa. Taka miła uroczystość to kolejna możliwość spotkania się i integrowania z zaprzyjaźnionymi osobami.