Wojewódzki Konkurs tańca „Baw się i Tańcz”

Już po raz kolejny reprezentacja Warsztatu Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim brała udział w wojewódzkim konkursie tańca „Baw się i Tańcz” organizowanym już po raz dziewiąty przez Zespół Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Bielsku Podlaskim. Tegoroczny występ można zaliczyć do wyjątkowo udanych, gdyż w kategorii „inscenizacja taneczna” uzyskaliśmy drugie miejsce. Podczas konkursu został zaprezentowany taniec „Deszczowa Piosenka”.

Udział w konkursie to  możliwość zaprezentowania pracy Warsztatu, ale także  okazja do spotkań osób niepełnosprawnych reprezentujących różne placówki z całego województwa. Obecne były zespoły chociażby z tak oddalonych miejsc, jak Grajewo, Sokółka czy Suwałki. Przy słodkim poczęstunku długo trwały rozmowy i wymiana doświadczeń zarówno wśród uczestników, jak i przybyłych opiekunów. To zatem także możliwość wymiany doświadczeń i pozyskanie inspiracji do dalszej pracy.