„Radośnie dla Niepodległej” – koncert w Caritas

W dniu  11 października 2018 roku wszystkich miłośników przedwojennych melodii z przyjemnością gościliśmy w Domu Miłosierdzia im. Jana Pawła II w Sokołowie Podlaskim na koncercie pt. „Radośnie dla Niepodległej” w wykonaniu „Warszawskiej Orkiestry Sentymentalnej”.

Wzruszające walce, namiętne tanga, skoczne polki, porywające foxtroty, rumby i slow-foxy – tym młodzi artyści  zachwycili nas tego październikowego wieczoru. Prezentując w całej okazałości to, co najlepsze wśród bogactwa sceny i ekranu dwudziestolecia i czasów powojennych.

Urok ponadczasowej melodii oraz styl tamtych lat połączony z wrażliwością artystów udzielił się słuchaczom. Zachwytów i owacji na stojąco nie zabrakło, publiczność rozsmakowana w prezentowanej przedwojennej muzyce aktywnie włączała się w śpiew, porwana miedzy innymi takimi utworami jak: „Już taki jestem zimny drań” z repertuaru Eugeniusza Bolo, czy „Nikodem” oraz wielu innych wyśmienitych utworów z płyty pt. „Umówmy się na dziś”.

Dyrektor Caritas Diecezji Drohiczyńskiej – ks. Łukasz Gołębiewskim tym o to pięknym koncertem pragnie dołożyć wszelkich starań by w naszej diecezji rozkwitała kultura, bo nie tylko działalność charytatywna jest misją Caritas, ale także krzewienie ducha oraz emanacji miłości chrześcijańskiej. Magiczne chwile spędziliśmy wspólnie dzięki środkom pozyskanym w ramach realizacji Projektu pt. „100 na 100”.

Tym sentymentalnym, a zarazem urokliwym koncertem rozpoczynamy jubileusz – 25lecie działalności Caritas Diecezji Drohiczyńskiej.

Monika Szczepańczyk