Sztuka Osób Niepełnosprawnych – Niepodległa bez Barier – od Morza do Tatr

Uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim wielokrotnie udowadniali posiadanie wielorakich talentów. O talencie plastycznym szczególnie uczestniczek Justyny Szymczuk i Pauliny Ołtarzewskiej świadczy uzyskanie wyróżnienia na poziomie wojewódzkim w XVI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego „Sztuka Osób Niepełnosprawnych – Niepodległa bez Barier – od Morza do Tatr” zorganizowanego przez Państwowy Fundusz Osób Niepełnosprawnych.

Ponadto wyróżniona praca została zakwalifikowana do eliminacji krajowych. W dniu 24 października 2018 r., w Centrum Astoria w Białymstoku odbyła się uroczysta Gala Laureatów etapu wojewódzkiego, podczas której zostali oni nagrodzeni.

W Gali wzięły udział także przedstawicielki bielskiego WTZ-tu wraz z terapeutami. Podniosłość uroczystości i docenienie aktywności osób niepełnosprawnych sprawiło wszystkim biorącym udział ogromną radość i satysfakcję.

Zachęciło także do podejmowania dalszych działań w tym zakresie.

pfron konkurs (Copy)