„Dobre Miejsce” – spotkanie dzieci, rodziców i pracowników Caritas Diecezji Drohiczyńskiej

28 listopada miało miejsce spotkanie podsumowujące projekt Świetlica Socjoterapeutyczna „Dobre Miejsce” współfinansowanego ze środków Mazowieckiego Centrum Polityki Społecznej. Tego dnia dzieci z świetlicy pod opieką Pani Agnieszki Rejowskiej i Pana Pawła Zakrzewskiego przygotowały przedstawienie, nie zabrakło wspólnego śpiewu, śmiesznych anegdot i wyśmienitej zabawy, a także słodkiego poczęstunku.

Dzięki realizacji projektu, dzieci uczęszczające na świetlicę w Domu Miłosierdzia im. Jana Pawła II w Sokołowie Podlaskim uczestniczyły w atrakcyjnych zajęciach, takich jak: warsztaty muzyczno-rytmiczne, socjoterapii, robotyce, eventach chemicznych, ćwiczeniach sportowych, kursie z języka angielskiego oraz trzech wycieczkach do Modlina, Pułtuska i Białowieży. Dzieci w ramach zajęć świetlicowych miały zapewnione codziennie posiłki.

Te wspólne chwile spędziliśmy w miłej i sympatycznej atmosferze. Poznaliśmy nowych ciekawych ludzi oraz nieznane nam dotąd  miejsca. Dzięki uczestnictwu w spotkaniach mogliśmy wspólnie rozwijać swoje zainteresowania i hobby.

Dziękujemy Wszystkim za zaangażowanie i dobrze wykonaną pracę, szczególnie – dzieciom, rodzicom i pracownikom Caritas.