Na Ratunek Choince 2018

Powiadając żargonem młodzieżowym, który panował podczas spotkania choinkowego – dzieci miały niesamowitą frajdę i radochę spotykając się z Mikołajem w Domu Miłosierdzia im. Jana Pawła II w Sokołowie Podlaskim – z Mikołajem, który przyjechał z daleka z mroźnej krainy oraz z Ks. Biskupem Tadeuszem Pikusem, który zawitał do nas z Drohiczyna, pomagał Mikołajowi przy rozdawaniu paczek dla dzieci. Obaj uśmiechnięci i chętni do obdarowywania milusińskich prezentami.

„Na ratunek choince” już po raz czwarty ks. Łukasz Gołębiewski zorganizował imprezę dla dzieci z pięciu świetlic socjoterapeutycznych CDD działających na terenie Diecezji Drohiczyńskiej w Sokołowie Podlaskim, Węgrowie, Rudce, Siemiatyczach i Bielsku Podlaskim oraz dla dzieci i młodzieży z Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej „Helenka” i Placówki Opiekuńczo -Wychowawczej „Ignaś” w Kaliskach. Jak co roku Caritas także obdarowała prezentami dzieci z Samodzielnego Publicznego Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Bacikach Średnich.

Nasi Mikołajowie stwierdzili, iż wszystkie dzieci były grzeczne, a co niektóre raczej bardziej „grzeczniutkie”. W tym roku około 150 dzieci otrzymało paczki świąteczne.

Dziękujemy serdecznie naszym tegorocznym darczyńcom, dzięki którym te prezenty powstały. Z całego serca dziękujemy: Caritas Polska, Fundacja PZU, Urząd Miasta Siemiatycze, który reprezentuje Burmistrz – Pan Piotr Siniakowicz, Państwu Monice i Arkadiuszowi Jaworowskim z Suempol Sp. z o.o. z Bielska Podlaskiego, Panu Andrzejowi Zajączkowskiemu Firmy Handlowej KANDEL z Brańska, Panu Zygmuntowi Butrym Prezesowi Stalfa Sp. z o.o. z Sokołowa Podlaskiego  oraz Panu Maciejowi Wąż prezesowi PUIK Sp. z o.o.

Dzięki Państwu te Święta są dla dzieci piękne i wyjątkowe. Dziękujemy!