Zimowisko w Białym Dunajcu 2019

Tegoroczne ferie zimowe część uczniów naszej szkoły spędziła za zimowisku  zorganizowanym przez Caritas Diecezji Drohiczyńskiej, dofinansowanym z Funduszu Składkowego Ubezpieczenia Społecznego Rolników. Już w sobotę 19 stycznia wczesnym rankiem uczestnicy zimowego wypoczynku wyruszyli w podróż do  Białego Dunajca, gdzie spędzili aż dziesięć dni.

Bogaty program – opracowany w oparciu o potrzeby uczniów i rodziców – łączył  naukę jazdy na nartach  z zajęciami edukacyjnymi, zabawami i wycieczkami pozwalającymi doświadczyć wszystkiego, z czego słynie Podhale. Zaśnieżone stoki i słoneczna pogoda zachęcały do szusowania. Zwiedzanie Zakopanego, Chochołowa, kąpiel w Aqua Parku zawierającym aż pięć zjeżdżalni, dziką rzekę z rwącym nurtem, jacuzzi i dodatkowo basen zewnętrzny z widokiem na panoramę Tatr, dostarczyły dzieciom dodatkowych wrażeń.

Nie mogło także zabraknąć konkursów  z nagrodami : wybory MISS i MISTERA, „RANDKA W CIEMNO”, „MAM TALENT” oraz gier, zabaw integracyjnych i dyskotek. Uczestnicy zimowiska brali też udział w realizacji programu profilaktycznego gdzie wykazali się niezwykłą pomysłowością oraz wiedzą. Wypoczynek w górach minął bardzo szybko. Wszyscy wrócili do domów zadowoleni i wypoczęci.