64 Ogólnopolski Konkurs Recytatorski

Uczestnicy  Warsztatu  Terapii  Zajęciowej  w  Bielsku Podlaskim     posiadają  wielorakie  talenty.  14.03.2019r.  uczestniczka  Warsztatu, Ewa  Czerkowska  pochwaliła  się  talentem  recytatorskim  podczas  eliminacji  do  64. Ogólnopolskiego  Konkursu  Recytatorskiego odbywających się  w  Bielskim  Domu  Kultury. W  konkursie wzięło  udział  około  20  uczestników, wśród  których  Ewa  Czerkowska  uzyskała 1  nagrodę.

Zaprezentowała  ona wiersz  Pani Beaty  Jacewicz ,,Byłeś nam  przewodnikiem’’ , fragment  książki  Erica  Emmanuela  Schmita ,,Oskar  i  pani  Róża’’. Ewa Czerkowska przeszła do dalszych eliminacji konkursowych na szczeblu wojewódzkim. Prezentacja odbędzie się 5 kwietnia b.r w Białymstoku.

Poza  rywalizacją konkursową  takie spotkania owocują integrowaniem się  środowisk ludzi  zdrowych  i  niepełnosprawnych.  Najważniejsza jest  jednak  satysfakcja  z  dobrego  przygotowania potwierdzonego uzyskanym  dyplomem.

Autor: Ireneusz Swatko

Zdjęcia: Ireneusz  Swatko