Tajemnica Ojca Pio

Dzień 23 września jest poświęcony św. Ojcu Pio. ''Sam dla siebie jestem tajemnicą''. Zapraszamy na projekcję filmu pt. ''Tajemnica Ojca Pio'' do Siemiatycz (sala widowiskowa) ul. Zaszkolna 1.

Projekcja filmu w następujących terminach:22 września godz.:16.00, 19.00; 23 września godz.: 9.00, 12.00, 16.00, 19.00.

Cena biletów:
10 zł. grupowy, 15 zł. normalny.Bilety do nabycia w SOK: ul. Zaszkolna 1 i ul. Legionów Piłsudskiego 1.

Tajemnica Ojca Pio to udana próba ukazania prawdziwego oblicza Stygmatyka. Pokazuje również trudną drogę jaką przeszedł, by na jej końcu stać się jednym z największych świętych Kościoła. Twórcy zadbali o niepublikowane dotąd materiały. W filmie ukazane zostały zeznania świadków życia świętego, jego duchowych dzieci, osób, które doświadczyły nawrócenia i uzdrowienia. Pokazano również zdjęcia, nagrania i wypowiedzi współbraci z San Giovanni Rotondo. Film bez ogródek ujawnia, jak niewyobrażalnemu ogromowi prób został poddany skromny zakonnik z Pietrelciny. Należą do nich m.in: oszczerstwa i poddawanie w wątpliwość stygmatów, podsłuchy zakładane nawet w konfesjonale, posądzanie o intymne kontakty z kobietami, kary i prześladowania także ze strony osób związanych z Kościołem. Niezwykłe emocje towarzyszą widzowi, gdy śledzi on autentyczne nagrania Ojca Pio i słyszy jego charakterystyczny, jakby niepasujący do wizerunku głos. Całości dopełnia sprawiający ogromne wrażenie ekskluzywny materiał dokumentujący niedawną ekshumację ciała św. Ojca Pio.

Obchody będą szczególnie świętowane w ośrodkach kapucyńskich, parafiach p.w. św. Ojca Pio oraz w grupach modlitewnych.

Serdecznie zapraszamy.

Pio slajd