Warsztaty żywieniowe w Szkole Podstawowej nr 1 im. Księżnej Anny z Sapiehów Jabłonowskiej w Siemiatyczach

W ramach programu „#ŻółtyTalerz” największego w Polsce, prywatnego programu wsparcia systemu żywienia dzieci realizowanego przez Kulczyk Foundation, przeprowadzone zostały warsztaty żywieniowe. Zajęcia odbyły się w Szkole Podstawowej nr 1 im. Księżnej Anny z Sapiehów Jabłonowskiej w Siemiatyczach, miały na celu przybliżyć dzieciom zasady zdrowego żywienia.

Wspólnie z uczestnikami przygotowywaliśmy koktajle, które są doskonałym pomysłem na dostarczenie organizmowi niezbędnych składników pokarmowych i witamin. Podczas zajęć młodzi uczestnicy warsztatów żywieniowych  dowiedzieli się jak mogą urozmaicić jadłospis, żeby był nie tylko smaczny, ale i zdrowy.

Spotkanie edukacyjne odbyło się w ramach realizacji programu „Żółty Talerz” finansowanego ze środków #KulczykFoundation we współpracy z Caritas Diecezji Drohiczyńskiej.