Wolontariusze Caritas Diecezji Drohiczyńskiej nagrodzeni na I Gali Wolontariatu w Siemiatyczach

We wtorek, 3 grudnia na Hali Widowiskowo – Sportowej w Siemiatyczach odbyła się 1. Gala Wolontariatu, na którą zaproszeni byli wolontariusze, organizacje społeczne, instytucje i osoby, które zainteresowane są tematyką wolontariatu oraz pomagania.

Podczas Gali odbyła się dyskusja pt. „A co ja mogę?” z udziałem m.in.: dr Pawła Grabowskiego – Prezesa Fundacji Hospicjum Proroka Eliasza i inicjatora budowy pierwszego wiejskiego stacjonarnego hospicjum – w Makówce oraz dr Anny Drabarz – Pełnomocnika Zarządu Woj. Podlaskiego ds. Osób z Niepełnosprawnościami.

Zostały wręczone Nagrody im. Łukasza Glinko w Konkursie na Najaktywniejszego Wolontariusza 2019 w Subregionie Bielskim.
Wyróżnienia otrzymali uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 3 w Siemiatyczach najaktywniej działający w Szkolnym Kole Caritas:

Szymon Bobiński kl. VII a
Aleksandra Denisewicz kl. VI c
Izabela Panasiuk kl. VI c
oraz absolwentki:
Maja Kaczmarek, Julia Pućko, Gabriela Michalak.

Organizatorzy Gali to: Dekanalny Instytut Kultury Prawosławnej w Siemiatyczach i Stowarzyszenie „Centrum na Wschodzie” w partnerstwie z Miastem Siemiatycze oraz Ośrodkiem Wsparcia Ekonomii Społecznej w Subregionie Bielskim.