Czekoladowy Autobus przyjechał do Warsztatu Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim

27.02.2020 roku miały miejsce warsztaty robienia czekoladek. Do Bielska Podlaskiego przyjechał niezwykły autobus- niezwykły, bo przeniósł każdego Uczestnika w świat przepysznej czekolady. Na początku każdy Uczestnik odpowiednio się ubrał w specjalny fartuch oraz czapkę szefa cukier-mistrza. Następnie ekipa autobusu opowiedziała parę tajemnic dotyczących czekolady, których nie będziemy zdradzać. Kolejnym etapem, który na pewno każdemu się spodobał była zagadka z degustacją czekolady.

Czekolada była przepyszna. Każdy Uczestnik rozpływał się ze szczęścia, jak czekolada w ustach. Mimo, że już tyle wrażeń czekało na każdego, to jeszcze był główny punkt programu czyli wykonanie własnoręcznie aż dwóch czekoladek- jednej z foremki, a drugiej namalowanej. Ekipa czekoladowego autobusu była zachwycona Uczestnikami WTZ, dlatego każdy bez wyjątku otrzymał Dyplom „Mistrza Czekolady”.

Mimo, że dyplom jest bardzo prestiżowy, to i tak każdy Uczestnik był najbardziej zadowolony z pudełeczka ze swoimi czekoladkami, które otrzymał. Dziękujemy ekipie Czekoladowego Autobusu za wspólnie spędzony czas. Na pewno tej nocy śniła się czekolada nie jednej osobie.

Autor: Agnieszka Pęska

Zdjęcia: Agnieszka Pęska