Podsumowanie ferii zimowych z Caritas Diecezji Drohiczyńskiej

Za nami okres zimowego odpoczynku od nauki i obowiązków szkolnych, jednak czas wolny, w przypadku bardzo wielu dzieci pochodzących z naszej diecezji, nie oznaczał lenistwa i nudy. W tym roku dzięki dofinansowaniu z Funduszu Składkowego Ubezpieczenia Społecznego Rolników dzieci mogły skorzystać z dziesięciodniowych wyjazdów zimowych do Poronina oraz Białego Dunajca.

Tam dla dzieci przygotowano dużo atrakcji, dzięki którym mogły rozwijać się sportowo, czy manualnie a także zwiedzić ciekawe, pod względem turystycznym i krajobrazowym, miejsca. I tak oto plan tegorocznych ferii zakładał między innymi: wycieczki na Rusinową Polanę, do Zakopanego, piesze wycieczki po Poroninie i Białym Dunajcu; zabawy w Aquaparku w Zakopanem, naukę jazdy na nartach z instruktorami; codzienną gimnastykę poranną;  gry i zabawy ruchowe na boisku, sali gimnastycznej, świetlicy oraz różnorodne konkursy, quizy i imprezy integracyjne.

Mamy nadzieję, że wszyscy nasi podopieczni oraz wychowawcy będą bardzo miło wspominać czas ferii, a już za około pół roku wszyscy wyruszymy na wypoczynek w promieniach wakacyjnego słońca.

« 1 z 2 »